Eğitim Robotlarının Geleceği

Bu yeni teknolojilerin, rekabetçi robotik olanaklarını genişletmek için birlikte nasıl çalıştığını keşfedin.

01_VEX_GPS_Sensor_1_

VEX GPS Sensör

Oyun Konumlandırma Sistemi (GPS) sensörünü robotunuza entegre edin. VEX Robotics Competition sahası içerisinde robotun X ve Y koordinatlarındaki konumlarını tespit edip yönelendirin.
02_VEX_Ai_Vision_System

VEX AI Vision Sistemi

Yapay Zeka teknolojisinin temellerini oluşturan görüntü işleme sistemlerinizi robotlarınızda kullanın. Nesne, renk ve konum algılayan bu sensör sayesinde robotlarınızda yeni nesil teknolojileri kullanın.
03_VEX_Link_Communications

VEX LINK Sistemi

VEX LINK iletişim sistemi ile birlikte robotlarınız saha içerisinde birbirleri ile iletişim kursun. Kendi aralarında yapacakları veri alışverişi ile turnuvalarda rakiplerinizden bir adım önce olun.
04_Sensor_Fusion_Map_1

Sensör Fusion Map

Sensör Fusion Map ile robotlarınızın üzerinde var olan tüm sensörleri tek bir ekran üzerinden kontrol edin. Turnuva maçları esnasında sensörlerden gelen verileri anlık olarak takip edin. Stratejilerinizi belirleyin.

VEX AI Yarışmaları

Genel Bakış

VEX AI, VEX GPS ve VEX LINK sensör sistemlerinin birleşimi ile ortaya çıkan Sensor Fusion, öğrencilerin robotlarını otonom bir şekilde kullanmalarına olanak sağlayan bir sistem yaratıyor. VEX AI Competition, robotik yarışmalarında yeni bir devrin başlangıcı olarak görülüyor. Bu turnuvada robotlar sürücüleri olmadan tamamen yazılan kodlar ile çalışıyor. VRC ve VEXU turnuvalarından bağımsız bir turnuvadır.

Turnuva İşleyişi

Her takım, ekip olarak tasarladıkları 2 robot ile sahaya çıkar.Takımlar robotlarını tasarlarken 3D parçalar kullanabilir ve metal parçaları işleyerek yeni parçalar oluşturabilir. Robotlarda motor kullanımı için bir sınır bulunmamaktadır. Takımlar kendileri tarafından geliştirilen elektronik devre kartlarını da robot sistemlerine entegre edebilirler. Bu turnuva hem lise öğrencileri hem de üniversite öğrencileri içn tasarlanmıştır.